Werkwijze

Werkwijze van ID3s: stappenplan voor innovatiesucces

Hoe maak je een innovatiekampioen van je organisatie? Door het stappenplan van ID3s te volgen. Je rekent op een innovatieconsultant van ID3s voor het volledige traject of voor een onderdeel ervan:

  • 1Innovatie mogelijk maken
  • 2Ideeën verzamelen
  • 3Ideeën presenteren
  • 4Implementatie voorbereiden en begeleiden

1. Innovatie mogelijk maken

Met een multidisciplinaire aanpak onderzoeken we of je organisatie klaar is om te innoveren. Daarbij vertrekken we van je huidige marktpositie, je visie en de waarden van je organisatie. Is cultuurwijziging nodig om innovatie succesvol te maken? In die onderzoeksfase brengen we de innovatie in je organisatie volledig in kaart en weet je hoe succesvolle vernieuwing past binnen je organisatiecultuur.

2. Ideeën verzamelen

Op basis van een marktstudie en de bijbehorende toekomstscenario’s gaan de experts uit het ID3s-netwerk aan de slag. Na een grondige individuele voorbereiding komen ze samen om producten en diensten te ontwikkelen die in jouw bedrijfstak the next big thing zijn. Daarbij gaan ze niet over één nacht ijs: alle gevolgen van keuzes en productkenmerken worden uitgebreid bestudeerd, zodat je een waterdicht productconcept krijgt.

3. Ideeën presenteren

Zodra alle ideeën zijn uitgewerkt, starten we met de visuele uitwerking ervan. ID3s presenteert je de productideeën tot in detail: van businessplan tot de marketing en branding van het nieuwe concept. En als er prototypes nodig zijn om de ideeën te visualiseren, dan bouwen we die. Na de presentatie van ID3s heb je inpiratie en vooral veel stof om over na te denken. Tijd om knopen door te hakken.

4. Implementatie voorbereiden en begeleiden

Een idee uitwerken tot een nieuw product of een nieuwe dienst is een uitdagende en intensieve opdracht. Daarom begeleidt ID3s dat traject van a tot z. We stellen een plan van aanpak op en waken over het projectmanagement tijdens het volledige traject – tot het eindresultaat aan het publiek wordt voorgesteld.

  • Organisatie in kaart brengen
  • Visuele uitwerking van productideëen
  • Begeleiding van a tot z
ID3s - Innovatiebureau